ODVJETNIŠTVO TRAŽI VEĆU KAZNU Osuđen na 33 mjeseca zatvora jer je supruzi slomio devet rebara, kralježak i palčanu kost

Okrivljenik je višestruko osuđivan za kaznena djela i prekršaje, između ostalog i za isto kazneno djelo na štetu iste žene.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nedavno podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Čakovcu kojom je optuženi 64-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede i osuđen na kaznu zatvora od dvije godine i devet mjeseci.

“Žalbom se pobija odluka suda o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna zatvora preblaga s obzirom na izrazitu agresivnost okrivljenika prema bliskoj osobi kojoj je zadao 13 snažnih udaraca i nanio višestruke teške ozljede te s obzirom na to da je okrivljenik višestruko osuđivan za kaznena djela i prekršaje, između ostalog i za isto kazneno djelo na štetu iste oštećenice. Predloženo je da se okrivljeniku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju”, priopćio je DORH.

Podsjetimo, prema optužnici, 64-godišnjaka se tereti da je tijekom noći 19./20. studenog 2018. u obiteljskoj kući u okolici Čakovca, najprije verbalno, a zatim i fizički napao svoju izvanbračnu suprugu na način da ju je bacio s kreveta na pod i zadao joj više udaraca rukama i nogama u glavu i tijelo, čime joj je nanio teške tjelesne ozljede, i to prijelom devet rebara, prijelom kralješka i prijelom palčane kosti.

Ne propustite: