OKUPILI SE BICIKLISTI Održan je Biciklistički festival u Koprivnici

Spomenuti festival dio je Međunarodnog biciklističkog festivala Europska Amazona.

Ilustracija // Foto: Pixabay

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna kretanja u Koprivnici je jučer, u subotu, održan Biciklistički festival. Spomenuti festival dio je Međunarodnog biciklističkog festivala Europska Amazona.

Organizator Festivala je Koprivničko-križevačka županija, koja je ujedno i partner u europskom projektu Amazon of Europe Bike Trail, a u suradnji s Old timer Klubom “Biciklin” Koprivnica i Biciklističkim klubom ROTOR Koprivnica. U ime Koprivničkol-križevačke županije, biciklijadu je podržao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je okupljenima zahvalio na odazivu te naglasio važnost rekreacije i zdravog načina života.

Okupljanje biciklističkih rekreativca počelo je u jutarnjim satima na koprivničkom Zrinskom trgu, a nakon promotivnih aktivnosti i počasnog kruga članova Old timera Kluba “Biciklin” sudionici su se uputili rutom prema Gabajevoj Gredi gdje je za sve uzvanike održan ručak i druženje.

Međunarodni festival Europska Amazona ove godine se održava od kolovoza do listopada, a sastoji se od jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: