OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI Filip Verčević iz HK Podravka predstavljat će Hrvatsku i svoj klub

Filip će s obvezama krenuti u ponedjeljak, prvo s medicinskom kontrolom i vaganjem, a nakon toga slijede eliminacijske borbe.

Foto: HK Podravka

Hrvač Podravke i kadetski reprezentativac Hrvatske Filip Verčević, od 7. do 13. srpnja bio je u Poljskoj, mjestu Raciborz gdje je s ostalim članovima kadetske reprezentacije Hrvatske i pod vodstvom trenera Gorana Plavca i Eugena Jakovljevića odradio petodnevne specifično tehničko-taktičke pripreme uoči skorašnjeg nastupa na Olimpijskom festivalu europske mladeži.

Podsjetimo, zimska inačica Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), održane su u Sarajevu u veljači ove godine, a od 21. do 27. srpnja ljetno izdanje istog natjecanja namijenjenog kadetskom sportskom uzrastu održat će se u glavnom gradu Azerbajdžana,  Baku.

U programu je deset sportova: atletika, biciklizam, gimnastika, hrvanje (prvi put na EYOF-u), judo, košarka, plivanje, odbojka, rukomet i tenis. Sudjelovat će oko 3600 sportaša i službenih osoba iz 50 država, a njima će na usluzi biti i oko 2500 volontera.

Hrvatsko sportsko izaslanstvo broji 84 člana, a u toj brojci su 43 sportaša i 11 sportašica koji će predstavljati Lijepu našu na devet borilišta.

Osim Filipa Verčevića koji će predstavljati Hrvatsku i hrvački klub Podravku u hrvanju u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskog načina, kao službena osoba, odnosno kao sudac na igrama će dijeliti pravdu i koprivnički hrvački sudac Alen Belušić.

Prema sada dostupnim informacijama Alen Belušić na put Azerbajdžana putuje u petak, dok će Filip iz Zagreba prema Baku krenuti u subotu rano ujutro.

Hrvački dio natjecanja kreće 20. srpnja i Alen Belušić odsudit će cijelo natjecanje, odnosno dijelit će pravdu kadetkinjama u slobodnom načinu te kadetima u slobodnom i grčko-rimskom načinu hrvanja.

Shodno službenom programu vidljivim na službenim internetskim stranicama EYUF Baku 2019., Filip će s obvezama krenuti u ponedjeljak, prvo s medicinskom kontrolom i vaganjem, a nakon toga slijede eliminacijske borbe.

Ne propustite: