OPĆINA KOPRIVNIČKI BREGI U tijeku su brojni radovi

U Koprivničkim Bregima započela je izgradnja pješačkog mosta s prilaznim stazama, preko potoka na ulazu u ulicu Matije Gupca.

Radovi u Općini Koprivnički Bregi // Foto: Općina Koprivnički Bregi

Ovih se dana nastavlja realizacija velikih kapitalnih projekata u svim naseljima Općine Koprivnički Bregi.

U Glogovcu je u tijeku asfaltiranje pješačko-biciklističke staze uz državnu cestu od Štaglinca do Borovljana, a kroz deset dana se očekuje završetak radova, uključujući i potrebne sanacijske radove na cijeloj trasi.

Ovime bi radovi završili i prije planiranog roka, a nakon njih će se obaviti tehnički pregled staze i izdati uporabna dozvola.

Izgradnjom ove staze i pripadajuće oborinske odvodnje u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna riješit će se dugogodišnji problem sigurnosti u prometu za pješake i bicikliste na ovoj izuzetno frekventnoj i opasnoj dionici Podravske magistrale.

U Koprivničkim Bregima započela je izgradnja pješačkog mosta s prilaznim stazama, preko potoka na ulazu u ulicu Matije Gupca.

Realizacijom ovog projekta završit će se izgradnja pješačke staze na cijeloj trasi od ulaza u Koprivničke Brege iz smjera Miklinovca do Kolodvorske ulice, što je i bio osnovni projekt podijeljen u više etapa po kojima se gradila pješačka staza. Izgradnjom pješačkog mosta koji će biti pomaknut desetak metara od cestovnog mosta povećat će se sigurnost prometa na toj kritičnoj točci, a doprinijet će se i ljepšem vizualnom izgledu okoliša.

Radovi su predviđeni u vrijednosti od otprilike 830.000 kuna, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Izvođač radova je firma „Ciglenica“ iz Zaprešića, a uz dobre vremenske prilike radovi bi mogli završiti do kraja godine.

Ovih dana stigla je i vijest iz Koprivničkih voda o završenom natječaju i odabiru izvođača radova za izgradnju kanalizacijske mreže u Jeduševcu, što znači da bi sami radovi trebali započeti do kraja 11. mjeseca.

Projekt izgradnje kanalizacijske mreže u Jeduševcu realizirat će se suradnjom Koprivničkih voda kao investitora te Hrvatskih voda i Općine Koprivnički Bregi koji će sufinancirati radove, čija procijenjena vrijednost je oko 3,5 milijuna kuna.

Radovi se neće moći završiti u jednoj godini, a sama kanalizacijska mreža prema Jeduševcu gradit će se nastavno na glavni vod kanalizacije koji završava na kraju Ulice braće Radić u Koprivničkim Bregima.

Ovime bi zaokružili izgradnju plinske, vodovodne i kanalizacijske mreže u svim naseljima Općine Koprivnički Bregi, sukladno cilju osiguranja ravnomjernog razvoja općine i osiguranja jednakog i kvalitetnog komunalnog standarda u svim njenim naseljima.

“Realizacija navedenih projekata izuzetno me veseli, jer sam si i sam postavio zadatak da se oni moraju realizirati, što iz mnogih aspekata nije bilo lako. No, ne treba odustajati ni kada je teško već se potruditi izvršiti obećano mještanima, a vjerujem da je iz svega prethodno navedenog vidljivo da smo na dobrom putu i siguran sam da će u vremenu pred nama opet biti novih projekata i lijepih vijesti za naše mještanke i mještane Bregi, Glogovca i Jeduševca”, poručio je načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić.

Ne propustite: