OPĆINA MALI BUKOVEC Provodi se druga faza modernizacije groblja

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 538.000 kuna. Još prošle godine uloženo je 139.000 kuna, a u ovoj će godini Ministarstvo osigurati 191.000 kuna, od planiranih 399.000 kuna.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković // Foto: Općina Mali Bukovec

Lijepe vijesti stižu za Općinu Mali Bukovec. Zahvaljujući sufinanciranju od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, provest će se druga faza modernizacije groblja na području Općine.

Provodi se to u sklopu Programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda.

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 538.000 kuna. Još prošle godine uloženo je 139.000 kuna, a u ovoj će godini Ministarstvo osigurati 191.000 kuna, od planiranih 399.000 kuna.

“U sklopu projekta, na oba će se groblja u općini, dakle na grobljima u Malom Bukovcu i u Svetom Petru, postaviti javna rasvjeta te urediti hortikultura, odnosno urediti postojeće i izgraditi nove staze. Prema planovima i troškovnicima planirano je postavljanje 70 LED rasvjetnih stupića, uređenje oko 250 m2 postojeće staze, izgradnja 250 m2 novih staza te sadnja trajnih biljaka i drveća po grobljima. Glavni cilj ovog projekta jest podizanje razine kvalitete javnih usluga i kvalitete življenja stanovništva Općine Mali Bukovec”, izjavio je načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković.

“Postavljanjem LED rasvjete na grobljima ostvarit će se značajna ušteda na potrošnji struje i očuvanju okoliša, a postavljanjem hortikulture groblja će se dići na europsku razinu dostojanstva i pristojnosti koju zaslužuju stanovnici općine Mali Bukovec, odnosno korisnici groblja. Time bi se ostvarilo povećanje kvalitete komunalne infrastrukture te unapređenje komunalne kvalitete Općine Mali Bukovec. Radovi bi trebali biti realizirani u ovoj godini, a nakon njihova završetka groblja će održavati i financirati Općina Mali Bukovec kroz svoj proračun”, zaključio je Marković.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar, povodom dodjele odluka, naglasio je da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo odluke o sufinanciranju komunalnih projekata kojima je u Varaždinskoj županiji dodijeljeno najviše sredstava – 6,5 milijuna kuna.

“Riječ je o sredstvima za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave”, rekao je Štromar.

Izvor: Općina Mali Bukovec

Ne propustite: