OPREZ Evo koga pojačano nadziru Porezna i Carinska uprava

Zajedničke aktivnosti nadzora provodit će se od 11. do 17. srpnja.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Zajedničke aktivnosti nadzora provodit će se od 11. do 17. srpnja.

Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

  • trgovine na malo na štandovima i tržnicama,
  • keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića,
  • iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

U razdoblju od 12. do 17. srpnja 2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019 – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park mladeži te na otocima Braču, Hvaru i Visu.

Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Carinske uprave kao i ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda.

Ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije “Fiskalizacija” na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Svi građani, pravne i fizičke osobe, sve nepravilnosti koje uoče mogu prijaviti putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem mail-a javnost@carina.hr.

Ne propustite: