OPSKRBNI LANAC Podravka prezentirala suradnju s poljoprivrednim proizvođačima i braniteljskim zadrugama

Podravka je prezentirala mogućnosti ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode braniteljske poljoprivredne zadruge, poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i svi zainteresirani.

Foto: Grad Koprivnica

U organizaciji koprivničke kompanija Podravke i suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja danas, u petak, održana je prezentacija pod nazivom “Suradnja Podravke s poljoprivrednim proizvođačima te braniteljskim zadrugama s područja koprivničko-križevačke županije u 2019. godini”.

Podravka je pritom prezentirala mogućnosti ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode braniteljske poljoprivredne zadruge, poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i svi zainteresirani.

Na prezentaciji je, među ostalim, sudjelovala i koprivnička dogradonačelnica Melita Samoborec.

“Prilikom obraćanja prisutnima zamjenica je podsjetila na sličan projekt zdravog doručka ‘Zdravkec’ kojeg provodi Grad Koprivnica sa svojim osnovnim školama, a u koji su uključeni lokalni OPG-ovi i poljoprivredne zadruge. Projekt je to kojim se osigurava kratki opskrbni lanac kojim se u škole izravno od OPG-a dostavlja svježe voće i povrće s naglaskom na domaće i sezonsko. Radi se o preko 50 tona voća i povrća koje koprivnički osnovnoškolci konzumiraju u školskim kuhinjama, a tendencija je projekt proširiti na koprivničke vrtiće”, istaknuli su iz gradske uprave.

Foto: Grad Koprivnica
Ne propustite: