OPTUŽNICA Poljski vozač morat će na sud zbog izazivanja stravične nesreće

Pritom je 40-godišnjak zadobio teške ozljede, a njegov 13-godišnji sin osobito teške ozljede.

Foto: Međimurske novine

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 46-godišnjeg vozača automobila iz Poljske zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na teret mu se stavlja da je 26. srpnja na cesti između mjesta Štrukovec i Žiškovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno i bez prethodne provjere, započeo pretjecati drugo vozilo u desnom zavoju i prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, zbog čega je došlo do frontalnog sudara vozila.

Pritom je 40-godišnjak zadobio teške ozljede, a njegov 13-godišnji sin osobito teške ozljede.

Podsjetimo, 46-godišnji Poljak upravljajući Jeepom, poljskih nacionalnih oznaka, na dionici državne ceste između Štrukovca i Žiškovca, u desnom zavoju obavljao je nepropisno pretjecanje, a da pritom prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti.

Zbog takvog pretjecanja ugrozio je sigurnost prometa te omeo promet iz suprotnog smjera, zbog čega se frontalno sudario s Toyotom Auris, dubrovačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 40-godišnji vozač s područja Čakovca. Uslijed siline sudara Toyota je odbačena izvan kolnika, gdje je došlo do njenog zapaljenja, a potom se požar proširio i na Jeep.

Hitnom intervencijom vatrogasaca požar na vozilima je ugašen, dok su vozilima hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeni 40-godišnji vozač i 13-godišnje dijete (putnik), sudionici nesreće iz „Toyote“, a koji su u tom trenutku zadobili teške ozljede opasne po život.

Ujedno, iz automobila poljskih nacionalnih oznaka u bolnicu je prevezeno četvero poljskih državljana, 46-godišnji vozač i 39-godišnja putnica, te djeca putnici rođena 2003. i 2005. godine za koje je utvrđeno da su svi u nesreći lakše ozljeđeni.

Ne propustite: