Oro-nada povezuje sve koji njeguju kajkavsku kulturu i izričaj

Deveta Oro-nada održava se 3. prosinca u Oroslavju. Cilj smotre je očuvanje zagorske kulture i običaja te razvijanje dobrih međukulturalnih odnosa i suradnji između regija i društava.

Ilustracija // Foto: zagorje-international.hr

Već tradicionalno, po deveti put, u velikoj sportskoj dvorani Osnovne škole u Oroslavju, u subotu, 3. prosinca, s početkom u 18:30 sati, u organizaciji Udruge Petrože – Krušljevo Selo i Turističke zajednica grada Oroslavja, održat će se revijalna smotra KUD-ova, pjevačkih ansambala, udruga, društava i pojedinaca – Oro–nada.

Cilj smotre je očuvanje zagorske kulture i običaja te razvijanje dobrih međukulturalnih odnosa i suradnji između regija i društava. Organizatori tako žele povezati sve one koji barem u jednom dijelu svog rada njeguju kajkavsku kulturu i izričaj, te se na taj način promocija kajkavštine obavlja kroz riječ, pjesmu, ples, glumu i sviranje.

Manifestacija ima i humanu notu, te se donacijom od deset kuna prikuplja novac za učenike kojima je donacija najpotrebnija. (Mladen Mandić / Zagorje international)

Ne propustite: