OŠ A. N. GOSTOVINSKI Podizanjem Zelene zastave potvrdili dobivanje Dijamantnog certifikata međunarodne eko-škole

Dijamantni certifikat je radost, priznanje, čast, hvala, inspiracija te poticaj da se ulože još veći napori u razvijanju kulture življenja u našoj školi, gradu, a potom i globalno. Zelena zastava svakom prolazniku govori da je naša škola u suradnji s lokalnom zajednicom postigla zavidnu razinu poslovanja na dobrobit okoliša - istaknula je ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec.

Foto: Grad Koprivnica

Ispred Osnovne  škole „Antun Nemčić Gostovinski“ danas se zavijorila nova Zelena zastava s kojom s ponosom potvrđuju dobivanje Dijamantnog certifikata međunarodne eko-škole.

Svečanosti podizanja zastave nazočili su ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, te djelatnici i učenici škole.

Škola je uključena u Udrugu Lijepa naša, nositelja projekta eko-škole za Republiku Hrvatsku, od 2001. godine, te je od  tada do danas činila niz aktivnosti da bi ispunila obveze i zadane programske zadatke koje Udruga postavlja.

O značenju Zelene zastave i dobivanju dijamantnog certifikata govorila je ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec.

– Dijamantni certifikat je radost, priznanje, čast, hvala, inspiracija te poticaj da se ulože još veći napori u razvijanju kulture življenja u našoj školi, gradu, a potom i globalno. Zelena zastava svakom prolazniku govori da je  naša škola u suradnji s lokalnom zajednicom  postigla zavidnu razinu poslovanja na dobrobit okoliša – rekla je ravnateljica te istaknula da Grad Koprivnica podupire ovu školu u ovom vrijednom programu od  same prijave do danas.

Nakon govora ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec uručila je zamjenici gradonačelnika Meliti Samoborec plaketu Udruge Lijepa naša kao zahvalnost u podupiranju u projektu.

– Čestitam vam na svim programima i projektima i na svim rezultatima koje postižete sa svojom školom. Ova zelena zastava koju ćete danas podići nije zelena nego je ona za Grad Koprivnicu, za vašu školu, za sve žitelje našeg Grada, za sve bivše učenike i  učitelje te sadašnje učenike i učitelje uistinu zastava sa dijamantnim sjajem. – istaknula je Melita Samoborec te zaželjela učenicima i svim djelatnicima škole puno uspjeha u daljnjem radu. (Izvor: Grad Koprivnica)

Ne propustite: