Osigurane velike nagrade za pobjednike varaždinske Novogodišnje utrke

Utrka se održava od 1977., a ove godine prijavljeno je već 270 natjecatelja iz osam država.

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina
Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Točno u ponoć, na prijelazu iz Stare u Novu godinu održat će se 39. varaždinska Novogodišnja utrka čiji je glavni organizator Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Prva utrka održana je davne 1977. godine na inicijativu Mladena Mavara, Borisa Kožara, Petra Jelenečkog te Atletskog kluba Sloboda i tadašnjeg Atletskog saveza Hrvatske, a nastupila su 33 trkača iz Zagreba, slovenske Murske Sobote, srpskog Sombora te Varaždina.

Prijavljeno je više od 270 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine pa čak i Kenije, a prijaviti se može i neposredno prije samoga starta.

Utrka je duga 6.400 metara, start je na Kapucinskom trgu, a trče se dva kruga po varaždinskim ulicama. Osim glavne utrke trčat će se i dvostruko manja dionica na koju se mogu prijaviti juniori, juniorke, seniorke i veteranke.

Osim što se ne naplaćuje startnina, svaki natjecatelj dobit će majicu i medalju za uspomenu, dok su za one najbolje osigurane velike nagrade. Pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji dobit će osamsto eura, za drugo mjesto nagrada je šesto eura, treće četiristo, četvrto dvjesto i peto sto eura.

Suorganizatori utrke su Atletski klub Sloboda, dok se cijela manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Grada Varaždina

Ne propustite: