Osnovana Hrvatska liga – Ribolov grabežljivaca iz čamca

Za predstavnika lige u Upravnom odboru HŠRS-a izabran je Ivan Petak iz Koprivnice, predsjednik ŠRS Koprivničko-križevačke županije.

Osnivači Hrvatske lige u disciplini Ribolov grabežljivaca iz čamca // Foto: ribolov-koprivnica.com
Osnivači Hrvatske lige u disciplini Ribolov grabežljivaca iz čamca // Foto: ribolov-koprivnica.com

U Varaždinu je osnovana Hrvatska liga u disciplini Ribolov grabežljivaca iz čamca.

Sama disciplina je vrlo atraktivna i njezinim pokretanjem dobili smo jednu novu dimenziju spin ribolova u Hrvatskoj. To je do sada bila jedina vrlo atraktivna disciplina Fipsed-a koja nije bila službena liga u HŠRS-u. Nakon što je Inicijativni odbor za pokretanje lige dobio suglasnost Hrvatskog športsko ribolovnog saveza za pokretanje lige, a sukladno predloženom Pravilniku, pokrenuto je osnivanje lige i Povjerenstva lige da bi liga bila regularna.

Na osnivačkom sastanku u Varaždinu u prostorijama ŠRD Varaždin prisustvovalo je 18 predstavnika zainteresiranih ribolovnih klubova, od kojih su većina dugogodišnji natjecatelji i reprezentativci iz Spin i Bass lige te uspješni natjecatelji iz raznih Kup natjecanja.

Nakon rasprave po predviđenom dnevnom redu, za predstavnika lige u Upravnom odboru HŠRS-a izabran je Ivan Petak iz Koprivnice, predsjednik ŠRS Koprivničko-križevačke županije.

Za Povjerenika lige izabran je Hrvoje Kuzmić iz Koprivnice, dok su za članove Povjerenstva izabrani Tomislav Šimunović iz Donjeg Miholjca, Mirko Hanžeković iz Koprivnice te Zvone Županić iz Varaždina dok je za trenera lige izabran Dubravko Fajt iz Varaždina.

Liga nije ograničena na posebnu opremu i mamce niti na vode na kojima ima određene vrste riba te je time dostupna velikom broju ribiča koji se tradicionalno bave takvim načinom sportskog ribolova na hrvatskim rijekama i jezerima. Ovogodišnja sezona lige se bude održala kroz pet kola natjecanja.

Detalji načina prijava ekipa budu objavljeni uskoro. Prve sezone nije obavezna prijava ekipa pod imenom kluba, a predviđena kotizacija iznosi 1000 kuna za ekipu u sastavu dva natjecatelja i jedan u pričuvi.

Ne propustite: