Osnovnoškolci iz Rasinje dobili ‘vozačke dozvole’ i naučili gasiti požar

Program prometne kulture za najmlađe preventivna je akcija u koju su se u srijedu uključili učenici Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja.

Foto: kckzz

Program prometne kulture za najmlađe preventivna je akcija u koju su se u srijedu uključili učenici Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja. Županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan i Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja učenicima su prikazali kako se požar na otvorenom gasi vodom te im pokazali na koje se sve načine okoliš može zaštititi od širenja vatre. Najzanimljiviji dio učenicima je svakako bilo gašenje požara aparatom jer su to i sami mogli isprobati.

Učenici su prvo imali multimedijsko predavanje o prometnim pravilima i sigurnosti u prometu, a zatim su na prometnom poligonu odradili i praktičan dio te pokazali što su naučili iz predavanja. Uz asistenciju instruktora i prometne policije vozili su male automobile. Da bi zaista dobili dojam da idu u autoškolu, učenici su kroz radionicu Gradskog društva crvenog križa Koprivnica naučili osnove prve pomoći. Na kraju svega župan Darko Koren im je po završetku obuke uručio Jumicar vozačke dozvole.

Preventivnu akciju u Rasinji organizirao je Jumicar Hrvatska s partnerima PU koprivničko – križevačkom, OŠ Andrije Palmovića, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, HAK-om te HGSS-om.

Uz župana Korena, u akciju se uključio i njegov zamjenik Ivan Pal.

Ne propustite: