Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Osuđena četvorka iz Varaždina koja je pretukla profesora Čengića, dobili su ukupno devet godina zatvora

Županijsko državno odvjetništvo prvotno ih je teretilo za teško ubojstvo iz osvete, odnosno da su zajednički i dogovorno pretukli Čengića koji je pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mjera

- Oglas -

Četvero Varaždinaca danas je na Županijskom sudu u Varaždinu zajedno osuđeno na nešto više od devet godina zatvora.

Osuđeni su za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a vezano uz incident povezan sa smrću profesora Gospodarske škole, 35-godišnjeg Nine Čengića u svibnju prošle godine.

Kako donosi Index.hr, riječ je o tzv. slučaju Kulturana koji se dogodio kod okupljališta mladih u varaždinskom Graberju.

Počelo suđenje četvorki za ubojstvo profesora Čengića: ‘Nismo krivi’

- Oglas -

Županijsko državno odvjetništvo prvotno ih je teretilo za teško ubojstvo iz osvete, odnosno da su zajednički i dogovorno pretukli Čengića koji je pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mjera.

Pretučen je oko 4.30 sati rukama, nogama, palicom i kopčom lanca za bicikle. Uz krvne podljeve zadobio je i prijelom ljuske lijeve sljepoočne kosti i razdor mosnih vena s opsežnim traumatskim krvarenjem unutar tvrde moždane ovojnice lijeve polovice mozga. Od zadobivenih je ozljeda Čengić preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Prvooptuženi Ivor Vujasinović osuđen je na tri godine zatvora, drugooptužena Asja Gorski na dvije i pol, trećeoptuženi Ivan Gorski na dvije te četvrtooptuženi Dominik Žnidarić na godinu i osam mjeseci zatvora.

Glasnogovornik suda Igor Pavlic u izjavi za Hinu kratko je iznio razloge takve presude:

- Oglas -

– Oni su prvotno bili optuženi kao supočinitelji za kazneno djelo teškog ubojstva, ali tijekom postupka je državni odvjetnik izmijenio pravnu kvalifikaciju djela u kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom – rekao je Pavlic.

Više informacija o presudi možete pronaći OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti