OSUMNJIČENA ZA UBOJSTVO SVOJE SESTRE Smiljana Srnec ostaje u pritvoru!

Odbijena je žalba njezina odvjetnika...

Smiljana Srnec // Foto: Zlatko Vrzan (Međimurske novine)

Krešimir Golubić, odvjetnik osumnjičene Smiljane Srnec za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, u srijedu je podnio žalbu protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora.

– Žalbu sam podnio zbog toga što nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, a ni od počinjena novog kaznenog djela pri čemu navodna opasnost od počinjenja novog kaznenog djela, kako je obrazložena u rješenju, nije osnova za određivanje istražnog zatvora – poručio je Golubić.

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Varaždinu danas, u četvrtak, održalo je sjednicu na kojoj je isto rješenje odbijeno kao neosnovana žalba okrivljene Smiljane Srnec. Time ostaje u pritvoru mjesec dana od kada je lišena slobode, 16. veljače, piše na stranicama Županijskog suda u Varaždinu.

Žalbeno vijeće u bitnome smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju za sada raspoloživih dokaza i podataka s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora – postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. KZ/11 za koje se tereti.

Nadalje, vijeće smatra da je sutkinja istrage iznijela vrlo uvjerljive razloge, a koje žalbeno vijeće u cijelosti prihvaća, na temelju kojih je suprotno žalitelju izvela pravilan zaključak da na strani okrivljenice postoji opasnost od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke. Također, ne nalaze osnovanu niti žalbu okrivljenice kojom osporava utvrđenje sutkinje istrage glede postojanja opasnosti od ponavljanja djela.

Smiljana je prema ocjeni žalbenog vijeća osnovano osumnjičena zbog radnji koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovodeći u zabludu roditelje i najbližu rodbinu. Sve to upućuje na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te na bešćutnost i beskrupuloznost, kako zaključuje sutkinja istrage, a time i na objektivnu i razumno predvidivu bojazan od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa.

Izvor: Međimurske novine

Ne propustite: