OVO NITKO NIJE OČEKIVAO Hangar 18 pred poslovnim krahom?

Poslovanje Hangara češljaju porezni inspektori i financijski revizori, a izvori tvrde kako će se u cijelu priču vjerojatno uključiti i kriminalistička policija.

Ilustracija // Foto: Grad Koprivnica

Prema pisanju portala Danica.hr, poznata koprivnička tvrtka Hangar 18 pred poslovnim je krahom.

Naime, kako neslužbeno doznaje spomenuti portal, jedna je poslovna banka u utorak blokirala račun Hangara na višemilijunski iznos. Po svemu sudeći, to je samo početak problema koji očekuju prezaduženu koprivničku tvrtku koja ima više od stotinu zaposlenih.

Izvor portala Danica.hr, dobro upućen u poslovanje Hangara, već tjednima upozorava kako će tvrtka vrlo brzo posrnuti jer više ne može servisirati goleme financijske obveze prema bankama i dobavljačima. Istodobno su iz Hangara kontinuirano puštane pozitivne vijesti o otvorenju novih maloprodajnih trgovina, ulaganju u televizore marke NOA, širenju u inozemstvo.

Čini se kako je sve bilo samo kupovanje vremena i naklonosti investitora. U utorak se otkrilo kako je Hangar prestao podmirivati svoje obveze prema bankama koje su ovog časa u priličnoj panici jer imovina tvrtke ni blizu ne pokriva sve kreditne obveze.

Dalo se to naslutiti i iz lanjskog financijskoj izvještaja, premda je stvarno stanje, prema informacijama izvora, mnogo gore od onoga što je službeno prikazano.

Prema službenim brojkama, Hangarove kratkoročne obveze (uglavnom financijske prema kreditorima) lani su skočile čak za 45 posto te su iznosile blizu 84 milijuna kuna. Dugoročne obveze pak povećale su se s 23 na 25 milijuna kuna.

Poslovanje Hangara češljaju porezni inspektori i financijski revizori, a izvori tvrde kako će se u cijelu priču vjerojatno uključiti i kriminalistička policija.

Više o temi pročitajte klikom na ovaj link.

Ne propustite: