Ovo su hrvatske poduzetnice godine

Najboljim hrvatskim poduzetnicama 2016. godine proglašene Lidija Karaga, Anita Cvetić Oreščanin, Mirjana Brlečić, Ranka Grgić Posavec i Anita Bušić.

Žene su u poduzetništvu discipliniranije, dosljednije i upornije. Potvrda toga su mnogobrojni poslovni uspjesi zagrebačkih poduzetnica kako u Hrvatskoj, tako i izvan zemlje, ističe Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkoga Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Unatoč svim poteškoćama, hrvatske IT tvrtke na čijem su čelu poduzetnice, bilježe zavidne rezultate. Potvrđuje to i ovogodišnji izbor najboljih hrvatskih poduzetnica u koji se uključilo pedesetak tvrtki.

Najvažniju nagradu na izboru koji je mreža Women in Adria organizirala u povodu Svjetskog dana poduzetnica, onu s nazivom Inspirativna poduzetnica 2016. godine, osvojile su Lidija Karaga i Anita Cvetić Oreščanin, osnivačice tvrtke Poslovna inteligencija.

Najboljom Start-up poduzetnicom godine proglašena je molekularna biologinja Anita Bušić, vlasnica i direktorica tvrtke Live Good, koja je razvila BodyRecog, inovativnu i višestruko nagrađivanu platformu za analizu i mjerenje ljudskog tijela.

Mikro poduzetnicom 2016. godine proglašena je Ranka Grgić Posavec iz tvrtke Lumaris studio. Ona je u središtu Zagreba otvorila trgovinu hrvatskih produkt dizajnera Take me home.

Zanimljive priče hrvatskih poduzetnica objedinjene su u knjizi ”50 poduzetnica koje nas inspiriraju”.

– Žensko je poduzetništvo u uzletu. To se zbog gospodarske krize još ne vidi toliko u povećanju broja tvrtki u ženskom vlasništvu, ali se vidi u poslovanju onih postojećih. Naime, tvrtke  na čijem su čelu poduzetnice, pokazale su veću otpornost prema krizi jer su žene i inače manje sklone rizičnim potezima. Povećava se i broj žena zainteresiranih za poduzetništvo kao drugoj karijernoj opciji – istaknula je Ivana Matić, osnivačica mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Ne propustite: