PA JE LI OVO MOGUĆE Policija ga u pola bijela dana zaustavila u vožnji s nevjerojatnih 4,9 promila alkohola

Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Ilustracija // Foto: Luka Krušec

Koprivničko-križevačka policija prošlog je vikenda u prometu utvrdila 165 prometnih prekršaja, od čega 41 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja alkohola zadržano je šest vozača, dok je pet vozača uhićeno.

Protiv trojice vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni visokim novčanim kaznama i dugotrajnim zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je pet mladih vozača. Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 17. ožujka, u 8.55 sati na otvorenom dijelu ceste Repaš – Ždala, kada je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, 16. ožujka, u 12.35 sati na Peteranskoj cesti u Koprivnici, kada je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 4,9 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa, pak, utvrđena je u nedjelju, 18. ožujka, u 17.20 sati u Zagrebačko ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 91 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.