Nedjelja, 2. travnja 2023.

Pala presuda 72-godišnjaku koji je bacio bombu na djelatnike HEP-a

Kako piše u presudi Županijskog suda u Bjelovaru, optuženi je iz svoje kuće u njihovom smjeru bacio ručnu bombu M75 s koje je prethodno skinuo osigurač tako da je bomba pala i dokotrljala se kolnikom te eksplodirala u neposrednoj blizini Darka M., Ivice O. i Marijana C

Preporučujemo

Milorad Arsenić (72) iz Pakraca nepravomoćno je na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina, jer je točno prije godinu dana u 9.15 sati ujutro u Ulici Jana Žiške u Pakracu, bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, donosi Mojportal.hr.

Tužiteljstvo ga je teretilo da je 27. siječnja 2021. godine, nezadovoljan postupanjem radnika HEP-a koji su po nalogu poslodavca došli obustaviti isporuku električne energije, iz svoje kuće bacio u njihovom smjeru ručnu bombu M-75 s koje je prethodno skinuo osigurač. Bomba je eksplodirala u neposrednoj blizini radnika. Jedan radnik zadobio je osobito tešku tjelesnu ozljedu te mu je život spašen pravovremenom liječničkom intervencijom, drugi radnik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, a treći lakšu.

U eksploziji je najteže stradao Darko M. (52), Pakračanin koji je svoj cijeli radni vijek proveo u HEP-u, i koji se tog dana uopće nije trebao tamo nalaziti jer inače uopće ne radi na iskapčanju struje. Tamo je došao na poziv kolega koji su imali problema s radnim strojem. U trenutku eksplozije, Darko je na radnom stroju dizao košaru u kojoj se nalazio drugi kolega, a treći je stajao pokraj radnog stroja.

Radnici HEP-a su prvo zbrinuti u pakračkoj bolnici, a nakon obavljenih pretraga, bolnica je odlučila da se najteže ozlijeđenog radnika Darka M. (52) odveze u KBC Zagreb.

Kako piše u presudi Županijskog suda u Bjelovaru, optuženi je iz svoje kuće u njihovom smjeru bacio ručnu bombu M75 s koje je prethodno skinuo osigurač tako da je bomba pala i dokotrljala se kolnikom te eksplodirala u neposrednoj blizini Darka M., Ivice O. i Marijana C.

Osim toga, kako stoji u presudi, Milorad je osuđen i zbog toga što je neovlašteno nabavio i posjedovao ručne bombe čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno.

Milorad je bio optužen za tri ubojstva u pokušaju, za što je u konačnici i nepravomoćno i osuđen. Za svako to kazneno djelo dobio je po 5 godina zatvora, a za nedozvoljeno nabavljanje i posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, godinu dana, te ga je sud nepravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, stoji u tekstu Mojportal.hr-a.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti