PAŽNJA Pogledajte koga od danas posebno nadziru Carinska i Porezna uprava

Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Pojačane nadzore fiskalizacije na području Hrvatske u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom u razdoblju od 25. travnja do 2. svibnja.

Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

– iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije
– pripreme i usluživanja hrane i pića
– proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.

Tim postupcima se putem web aplikacije “Fiskalizacija” na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Svi oni koji ih uoče, nepravilnosti s kojima se susreću mogu prijaviti putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem e-maila javnost@carina.hr.

Ne propustite: