PAŽNJA! Porezna i Carina ovog puta pojačano nadziru sportske, zabavne i rekreacijske djelatnosti, i to nije sve

Cilj ove akcije jest sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačan nadzor provodit će se od 30. siječnja do 5. veljače. Cilj ove akcije jest sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Posebno se nadziru porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

– pripreme i usluživanja pića,
– iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije i
– sportske djelatnosti te zabavne i rekreacijske djelatnosti.

Pratit će se i redovito izdavanje fiskaliziranih računa, putem web aplikacije “Fiskalizacija”, pomoću koje se provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Svi građani, fizičke i pravne osobe, koje primijete bilo kakvu nepravilnost, mogu to prijaviti putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr.

Ne propustite: