PAŽNJA! Uoči blagdana Svih svetih krađe su učestalije

Kod parkiranja obratite pozornost na to da parkirališni prostor bude osvijetljen

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Uoči blagdana Svih svetih, djelatnici Policijske uprave koprivničko – križevačke vrše pojačani nadzor i obilazak groblja te poduzimaju mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila, i osiguranja optimalne protočnosti prometa.

U dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela provale i krađa, posebice u osobne automobile, pa se očekuje da će i ove godine biti ista situacija. Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, iz PU koprivničko-križevačke savjetuju građane da zaključavaju svoje automobile i zatvaraju prostore, te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike itd,) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih.

Najbolje bi bilo vrijedne stvari ponijeti sa sobom, a ako se ipak odlučite za ostavljanje istih u automobilu, ostavite ih na mjestu na kojemu nisu vidljivi.

Osim toga, važno je vozilo parkirati na sigurnom mjestu. Kod parkiranja obratite pozornost na to da parkirališni prostor bude osvijetljen, izbjegavajte parkiranje u mračnim i slabo prometnim ulicama.

Ne propustite: