PAŽNJA Zbog salmonele povlači se pileće meso proizvođača iz Podravine

U smrznutoj piletini utvrđena je prisutnost bakterije Salmonella spp. i nije u skladu s Prilogom I. Uredbe Komisije (EZ) o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede izvijestila je javnost o opozivu proizvoda smrznuto ‘Pileće meso – strojno otkošteno’, hrvatskog proizvođača PG OREHOVEC iz Velikog Bukovca, radi utvrđene prisutnosti bakterije salmonele.

Opozvani proizvod ‘Pileće meso – strojno otkošteno’, ima LOT 180813, bar koda 3859890764137, datuma zamrzavanja 22.05.2018., najbolje upotrijebiti do 22.05.2019., proizvođača PG OREHOVEC, Sovićeva 45, Veliki Bukovec, odobrenog broja HR1860EU.

Proizvod je distribuiran na tržište putem mesnica KATA, stoji u priopćenju Ministarstva.

U proizvodu je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp. i nije u skladu s Prilogom I. Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Iz Ministarstva navode da se obavijest odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

“Ovim putem molimo potrošače koji su kupili proizvod s gore navedenim oznakama da ga vrate na prodajno mjesto gdje je kupljeno u roku od 10 dana od ove obavijesti. U vlastitom sustavu samokontrole u sklopu HACCP sustava redovito obavljamo analizu gotovih proizvoda uz pridržavanje visokih higijenskih uvjeta i svakodnevnu veterinarsku kontrolu”, istaknuli su, pak, iz Poljoprivrednog gospodarstva Orehovec.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com
Ne propustite: