Peti Drava Forester turnir okupio natjecatelje iz cijeloga svijeta

Varaždin je prošli vikend bio domaćin neobičnog turnira u disc golf sportu, a sudjelovalo je čak 93 sportaša iz 15 zemalja.

Ilustracija // Foto: Disc Golf Croatia Facebook
Ilustracija // Foto: Disc Golf Croatia Facebook

Peti međunarodni disc golf turnir održao se od petka do nedjelje (od 4. do 6. studenog) na prostoru u blizini Arene Varaždin, čime su hrvatski organizatori pokazali da spremno dočekuju manje popularne sportove i šire sportske horizonte.

Sport koji se popularnije naziva frisbee golf spojio je natjecatelje iz svih krajeva svijeta – Sjedinjenih Država, Slovačke, Finske i mnogih drugih zemalja, ali istovremeno domaćim sudionicima pružao šansu da se dokažu u još uvijek nepopularnom sportu u Hrvatskoj.

Sportaši su se natjecali u ženskoj i muškoj kategoriji, kroz tri runde po 21 stazu, a u finale je ušlo samo pet najboljih natjecateljica i šest najboljih natjecatelja. Amerikanac Philo Brathwaite odnio je pobjedu u muškoj konkurenciji i zasigurno će napredovati na tablici najboljih igrača svijeta, gdje trenutno drži 25. mjesto.

Među ženskim natjecateljicama, prvo mjesto je zaslužila Katka Bodova iz Slovačke. U subotu je u sklopu natjecanja održan rekreativni turnir ‘Beer Forester’, a Zagrepčanka Ana Gorički pobijedila je u ženskoj konkurenciji.

Ne propustite: