PICOKI ZA SPORT Osigurano milijun kuna za nabavu opreme i uključivanje djece u sport

Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti. Projektom će se dodatno opremiti i prostori Sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a - rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Foto: Grad Đurđevac

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca i Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac uspješno su osigurali milijun kuna za uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport preko poziva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovaj je tjedan u ministarstvu održano i svečano potpisivanje ugovora, a ugovor za projekt Picoki za sport potpisali su ministrica Nada Murganić i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić.

Foto: Grad Đurđevac

Nogomet, rukomet, košarka i karate su kolektivni sportovi koji okupljaju najviše polaznika, pa se kroz projekt planira omogućiti besplatno uključivanje djece i mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti u te sportove, kao i u treninge mješovite skupine gdje će imati mogućnost isprobati razne vrste sportova – od badmintona i stolnog tenisa pa sve do odbojke.

Besplatnim treninzima želi se motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima, te da od najranije dobi steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja. Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

– Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu s više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti. Projektom će se dodatno opremiti i prostori Sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izvor: Grad Đurđevac

Ne propustite: