PICOKIJADA I ove se godine održava Podravinoteka

Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov samo su dio bogate ponude vrijednih poljoprivrednika.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Poznato nam je kako Đurđevac u vrijeme Picokijade nudi brojne događaje i manifestacije  s ciljem zadovoljenja ukusa i najzahtjevnijih posjetitelja.

Ove godine bit će organizirana bogata enogastronomska ponuda na jednom mjestu – Podravinoteka.

U velikom šatoru i na oblikovanom trgu OPG-ova koji će se nalaziti upravo na Trgu sv. Jurja posjetitelji će moći degustirati i kupiti vrhunske domaće proizvode i jela podravskih OPG-ova.

Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov samo su dio bogate ponude vrijednih poljoprivrednika.

Domaći proizođači zajednički nastupaju pod nazivom Podravinoteka koja je po prvi put prezentirana u Zagrebu na Adventu 2017. godine, te u Đurđevcu za vrijeme Picokijade i Dana voća.

Do sada se prijavilo 25 izlagača za sudjelovanje na Podravinoteci povodom Picokijade, a prijave se zaprimaju i dalje, pa se oni zainteresirani mogu prijaviti na e-mail grad@djurdjevac.hrili na broj telefona: 048 811 052.

Prijaviti se mogu proizvođači proizvoda s područja Podravine, odnosno pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište u Podravini i/ili koji svoju djelatnost obavljaju u Podravini.

“Podravinoteka je kao dućan podravskih proizvoda, sudjelujemo na raznim manifestacijama, i ove godine naši izlagači su bili na glavnom trgu u Zagrebu u sklopu Adventa. Podravinoteka je zapravo način kako doći do stola građana dalje od Podravine, širom Hrvatske. Mi želimo da ti mali proizvođači koji proizvode kod kuće prežive, želimo ih potaknuti na širenje proizvodnje”, izjavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Grad je s provedbom ovog projekta krenuo još 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Krenulo se s brendiranjem domaćih proizvoda, a naše je područje upravo prepoznatljivo po ukusnoj hrani, kvalitetnim vinima i manifestacijama. Na tragu toga kreirana je regionalna oznaka Kvaliteta Podravine, a koja obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda”, naglasio je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Podsjetimo, Picokijada se održava od 29. do 30. lipnja, a Podravinoteku možete posjetiti svakog dana u vrijeme trajanja Picokijade, od petka do nedjelje, od 15 do 23 sata, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: