PICOKIJADA Spektakularna manifestacija u brojkama

Za sljedeću godinu organizatori su najavili još veći spektakl u čiju su organizaciju već krenuli.

Foto: Luka Krušec

Nakon što je 49. po redu Picokijada završila, organizatori su u Đurđevcu rezimirali manifestaciju i iznijeli neke od rezultata.

Rekli su da je ovo bila jedna od najuspješnijih Picokijada do sada na kojoj se okupilo preko 35.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i regije, s preko 3000 sudionika na 50-ak priredbi.

Održani su mnogi noviteti, počevši od noviteta u scenskom spektaklu Legende o Picokima, do vrhunskih koncerata sa spektakularnom produkcijom, 3D mappinga, enološke priredbe na kojoj su sudjelovali vinari iz čitave regije i mnogi drugi.

Također, dodali su da je ostvaren rekordan broj sponzora, ali i rekordna potrošnja.

Za sljedeću godinu organizatori su najavili još veći spektakl u čiju su organizaciju već krenuli.

Mario Fuček iz Turističke zajednice se zahvalio na velikoj podršci svim djelatnicima Grada Đurđevca, gradskim institucijama i tvrtkama, svim volonterima i mnogobrojnim udrugama.

Također, posebnu zahvalu izrazio je sponzorima i mnogobrojnim posjetiteljima koji su prepoznali Picokijadu kao vrhunski turistički proizvod.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči je čestitao na uspjehu i zahvalio se svima uključenim u ovaj projekt na velikom trudu uloženom u organizaciju.

Ne propustite: