Petak, 19. kolovoza 2022.

Pijan i bez vozačke napravio rusvaj na cesti, skrivio nesreću pa na kraju otišao u ‘šetnju’

61-godišnjak je niz nadvožnjak u zavoju vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je udario u prometni znak i prometnu opremu ceste te se vratio u raskrižje

Preporučujemo

Policija je izvijestila javnost o prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 24. prosinca, oko 16.30 sati u Čakovcu.

Naime, 61-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,32 promila te u vrijeme kad mu je ukinuta vozačka dozvola (na dvije godine) na raskrižju s kružnim tokom prometa ulica Vukovarske, Kalničke i Vladimira Nazora brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste.

Zbog toga je krećući se niz nadvožnjak u zavoju vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je udario u prometni znak i prometnu opremu ceste te se vratio u raskrižje, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

Nakon toga je ponovno vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je udario u prometni znak te je u nastavku kretanja po raskrižju sišao je na otok za razdvajanje prometnih tokova u Vukovarskoj ulici gdje je povratkom na kolnik vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je ispred raskrižja bila zaustavljena 57-godišnja vozačica.

Vozač se nakon prometne nesreće pješice udaljio s mjesta događaja, no ubrzo su ga u blizini događaja zatekli su policajci te ga uhitili i doveli u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

Kako je priopćila policija, od 16.40 do 17.30 sati promet u Vukovarskoj ulici kod raskrižja s kružnim tokom zbog obavljanja očevida bio je obustavljen te se odvijao okolnim ulicama.

Protiv 61-godišnjeg vozača pokrenut će se prekršajni postupak.

- Advertisement -

Najnovije objave