Petak, 29. rujna 2023.

Pijani recidivist uhićen i sproveden na triježnjenje, prijeti mu kazna do 60 tisuća kuna

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje

- Advertisement -

U subotu, 17. srpnja u 19.05 sati u mjestu Lančić, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 39-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.64 g/kg, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja, a zbog čega ima izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Okrivljeni je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje je nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje pušten na slobodu.

- Advertisement -

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti