PLIVAČKA ŠKOLA Čak 510 učenika iz Podravine i Prigorja besplatno će naučiti plivati

Sklopljen je ugovor između župana Darka Korena i Zajednice sportskih udruga Koprivnice o provedbi obuke neplivača u tekućoj školskoj godini za učenike trećih razreda osnovnih škola.

Ilustracija // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ova školska godina donosi uzbuđenje za učenike neplivače trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Naime, sklopljen je ugovor između župana Darka Korena i Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice o provedbi obuke neplivača.

Ovaj hvalevrijedan projekt obuhvaća 18 škola i broj od maksimalno 510 učenika.

“Svaki učenik će uz pomoć i nadzor učitelja plivanja imati 20 sati za obuku koja će se provoditi na koprivničim Gradskim bazenima Cerine. Nakon završene obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje da su usvojili plivačke vještine. Županija se ovim ugovorom obvezuje da će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 83.130 kuna, odnosno 163 kune po učeniku”, istaknuli su iz ureda župana Korena.

Koprivničko-križevačka županija jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, a kojim se potiče stvaranje zdravih navika u ranoj dobi učenika, razvoj motoričkih vještina i druženje djece s vršnjacima.

Ne propustite: