PLUTAJUĆI SVIJET U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba Tomislava Dubičanca

Kako sam autor kaže, likovni izričaj najviše voli iskazivati preko rebusa, stoga su i njegove slike ispočetka zagonetne oku promatrača, no uz malo strpljenja i duljeg proučavanja, one otkrivaju jasnu poruku autora.

Foto: Grad Đurđevac

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena je još jedna zanimljiva izložba i to izložba Tomislava Dubičanca pod nazivom Plutajući svijet.

Ova izložba, realizirana uz potporu Hrvatske matice iseljenika ispred koje se nazočnima obratila Nives Antoljak-Kostadinov, predstavlja djela umjetnika koji je izlagao diljem Hrvatske, ali i svijeta.

Foto: Grad Đurđevac

Tomislav Dubičanac, inače hrvatskog podrijetla, živi u Ottawi gdje je uspješni umjetnik, arhitekt i profesor povijesti umjetnosti i arhitekture. Svoja umjetnička istraživanja nastavlja u području modernizma u arhitekturi i slikarstvu, novim tehnologijama i vizualnim prikazima slikarstva i kolaža. Kako sam autor kaže, likovni izričaj najviše voli iskazivati preko rebusa, stoga su i njegove slike ispočetka zagonetne oku promatrača, no uz malo strpljenja i duljeg proučavanja, one otkrivaju jasnu poruku autora.

Isto tako nudi nam i vrlo jednostavan odgovor na pitanje zašto se odlučio na izložbu u Đurđevcu. S izrazitim ponosom ističe kako je upravo Đurđevac i utvrda Stari grad bio posljednji bastion kršćanstva i hrvatske države pred daleko nadmoćnijim osmanskim neprijateljem.

Izložbu je u ime gradonačelnika Hrvoja Jančija otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Kristina Benko Markovica izrazivši oduševljenje viđenim. Za glazbeni dio izložbe bila je zadužena Tamara Martinčić na flauti.

Izložba ostaje otvorena do 27. listopada, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: