POČELA JE HVALEVRIJEDNA AKCIJA U Đurđevcu se provodi program ‘Knjiga vam kuca na vrata’

Ova usluga će također biti besplatna za sve koje se za nju prijave.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Gradska knjižnica Đurđevac pokrenula je novi program pod nazivom Knjiga vam kuca na vrata. Program je inovativan jer podrazumijeva dostavu knjiga starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje bi rado čitale knjige, a nemaju mogućnost dolaska u knjižnicu, pa će knjiga doći u njihove ruke, odnosno pred vrata.

Vrijedne knjižničarke električnim biciklom već su krenule dostavljati knjige zainteresiranim korisnicima na kućnu adresu.

Cilj ovog programa socijalno isključenim osobama omogućiti sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu Knjižnice, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje.

Suradnja s gerontodomaćicama s područja Grada Đurđevca također već postoji. One, naime, prema željama i zahtjevima korisnika, već dostavljaju knjige u domove svojih korisnika.

Svi zainteresirani mogu se javiti osobno u knjižnicu ili na broj telefona 048/812-701 kako bi se učlanili i dogovorili periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga.

Ova usluga će također biti besplatna za sve koje se za nju prijave.

Ne propustite: