POČELA JE ŠKOLA Koprivnički policajci paze na sigurnost djece u prometu

Važno je da svi sudionici u prometu budu savjesni, pridržavaju se pravila, kako ne bi ugrozili niti sebe, niti druge sudionike u prometu.

Foto: PU koprivničko-križevačka

Nova školska godina počela je danas, u ponedjeljak. Ona sa sobom nosi odgovornost ne samo za djecu i roditelje, nego sve sudionike u prometu. Na prometnicama će od danas biti puno veći broj djece nego u ljetnim mjesecima, a dobar dio njih će se prvi puta susresti sa samostalnim kretanjem u prometu.

Djeca time postaju aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije “Poštujte naše znakove” policajci će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačani nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola.

Uz to će policajci, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vršiti će tjelesnu regulaciju prometa.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc danas se osvrnula na aktivnosti koje će policijski službenici provoditi u sklopu akcije “Poštujte naše znakove”. Uputila je savjete djeci, roditeljima i svim sudionicima u prometu da poštuju prometna pravila te na poseban oprez u zonama škola.

Također, učiteljica Osnovne škole “Đuro Ester”, Tijana Martić osvrnula se na Školsku prometnu jedinicu mladeži, koje su njihove zadaće te koje edukacije prolaze.

Važno je da svi sudionici u prometu budu savjesni, pridržavaju se pravila, kako ne bi ugrozili niti sebe, niti druge sudionike u prometu.

Izvor i foto: PU koprivničko-križevačka

Ne propustite: