Počele su prijave za mlade poljoprivrednike

Oni poljoprivrednici koji se prijave, moći će dobiti povrat do sto posto vrijednosti od ukupnih troškova, a najniži iznos bespovratnih sredstava po odobrenom projektu iznosit će 8.000 eura, a najviši iznos ide čak do 49.999 eura.

Ilustracija // Foto: pixabay.com

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj „Potpora mladim poljoprivrednicima“ za koji se mogu prijaviti poljoprivrednici s navršenih 18, a mlađi od 41 godine i to u trenutku kada podnose zahtjev za potpore.

U kriterijima se traže mladi poljoprivrednici koji su odgovorne osobe ili nositelji u OPG-u, obrtu, trgovačkom društvu registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti gdje je direktor mladi poljoprivrednik ili većinski vlasnik trgovačkog društva u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, ali i dalje u vremenskom razdoblju od najmanje pet godina od isplate potpore.

Oni poljoprivrednici koji se prijave, moći će dobiti povrat do sto posto vrijednosti od ukupnih troškova, a najniži iznos bespovratnih sredstava po odobrenom projektu iznosit će 8.000 eura, a najviši iznos ide čak do 49.999 eura. Financijskim potporama mogu se nabaviti domaće životinje, zemljište, bilje koje traje više godina, ulagati u gradnju gospodarskog objekta, nastaviti obrazovanje za poljoprivrednike, ali i druge potrebne stvari.

Na web stranici natječaja mogu se provjeriti sve dodatne informacije, a prijave se primaju sve do 24. veljače.

Ne propustite: