Petak, 3. veljače 2023.

Počinjenjem više kaznenih djela direktor tvrtke iz Podravine i Prigorja u džep pospremio oko 3 milijuna kuna

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročenje stečaja protiv 60-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročenje stečaja.

Tereti se da je kao zaposlenik trgovačkog društva u kojem je obavljao poslove stvarnog direktora protivno interesima tog trgovačkog društva od 2018. do 2020. godine podizao sa žiro računa trgovačkog društva novac u ukupnom iznosu od 2.889.236 kuna, koji nije dokumentirao kao poslovni trošak, nego je novac zadržao za sebe, uknjiživši ga kao pozajmicu sebi koju nije vratio.

Nevraćanjem pozajmica i ne poduzimanjem nikakvih pravnih radnji osiguranja povrata sredstva, nije zaštitio pravni interes trgovačkog društva o čijim interesima se bio dužan brinuti zbog čega je nastala šteta trgovačkom društvu.

Nadalje, tereti se da je u stanju prijeteće nesposobnosti za plaćanje trgovačkog društva koja je nastupila 2021. godine, prethodno dio imovine trgovačkog društva ukupne vrijednosti od 131.875,00 kuna, koja bi činila buduću stečajnu masu, prividno prodao sebi.

Prividnost pravnog posla se očituje u činjenici da navedeni račun nije plaćen, nego je u poslovnim knjigama trgovačkog društva uvećan njegov osobni dug, na koji način je oštetio buduću stečajnu masu za navedeni iznos.

Zbog izvlačenja imovine nenaplatnim pravnim poslom nad trgovačkim društvom zaključen je stečajni postupak iz razloga nedostatka imovine za namirenje troškova postupka i vjerovnika.

Također, tereti se i da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za trgovačko kojeg je bio odgovorna osoba doveo u zabludu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije tako da je ugovorio izvođenje određenih radova te su odgovorne osobe uplatile predujam od 150.000 kuna, ali ti radovi nisu izvedeni niti je novac vraćen.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročenje stečaja protiv 60-godišnjaka je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti