Pod vodstvom STK Starra dogovorena regionalna liga

Dogovoreno je i održavanje Prvenstva Regije i to 22. siječnja od 9 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Varaždinski stolnotenisači // Foto: StaRR Facebook
Varaždinski stolnotenisači // Foto: StaRR Facebook

Najbolje plasirani klub u regiji STK Starr Varaždin preuzeo je vođenje Stolnoteniske regije Sjever i ovih dana izašao je okvirni kalendar događanja i natjecanja.

Dogovoreno je odigravanje seniorske regionalne lige, koja bi se igrala jednokružno uz play off. Poseban naglasak stavljen je na organizaciju turnira za najmlađe. Riječ je o turnirima za početnike kojima su nacionalni turniri još prejaki. Takva dva do tri turnira održat će se do kraja sezone 2016/17.

Dogovoreno je i održavanje Prvenstva Regije i to 22. siječnja od 9 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. Uslijedit će i regionalna prvenstva za sve dobne uzraste, čim bude objavljen kalendar državnih prvenstva po kategorijama, tako će se na vrijeme organizirati kvalifikacije za svako pojedino državno prvenstvo. Mole se svi predstavnici klubova da pošalju kontakte zbog lakše komunikacije među klubovima i voditelja Regije na mail : drazen.borovec@gmail.com.

STK Starr natječe se u hrvatskoj Superligi i trenutno je na drugom mjestu, u hrvatskom Kupu je u četvrtfinalu, u Europskoj Superligi kvalificirali su se u polufinale, a u prestižnom ETTU Cupu prošli su do trećeg kruga natjecanja. Uz to, klub je poznat po radu s mladima i organizator je Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin, organizira brojna natjecanja od amaterskih liga i turnira do PH i domaćinstva reprezentacije.

Već 21. siječnja domaćin je u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin PH za uzrast U21 u muškoj i ženskoj konkurenciji, 22. siječnja na istom mjestu održat će se Prvenstvo regije Sjever, 3., 4. i 5. ožujka u sportskoj dvorani LifeClass termi Sveti Martin na rasporedu je PH za seniore i seniorke, a 7. ožujka u istoj dvorani domaćini su seniorskom kvalifikacijskom susretu za odlazak na EP Hrvatska – Izrael. Uz sve to, svaki drugi tjedan na rasporedu je VzPong amaterska stolnoteniska liga u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Ne propustite: