PODIGNUTA OPTUŽNICA Bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović tereti se za nezakonitu isplatu 1,5 milijuna kuna i lažnu diplomu Prometnog fakulteta

Na teret mu se optužnicom stavlja cijeli niz zloporaba...

Mladen Jozinović // Foto: Klikaj.hr

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u četvrtak, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Županijskim sudom optužnicu protiv Mladena Jozinovića (40) (DORH ne navodi identitet, op.a.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Tereti se da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor Piškornice (DORH ne navodi ime tvrtke, op.a), neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana.

Jozinović se tereti da je na taj način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1,47 milijuna kuna.

Također, na teret mu se stavlja da je nabavio lažnu diplomu i potvrdu o položenim ispitima Fakulteta prometnih znanosti te takve isprave upotrijebio kao prave tijekom 2012. godine prilikom zasnivanja radnog odnosa i upisa akademskog zvanja u radnu knjižicu.

Ne propustite: