PODIGNUTA OPTUŽNICA Dvojica policajaca terete se da su brutalno pretukla čovjeka kojeg su došli uhititi

Oštećenik je zadobio osobito tešku ozljedu, i to razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu.

Ilustracija // Foto: PU zagrebačka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv dvojice policajaca, 29 i 35-godišnjaka, zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Tereti ih se da su 10. siječnja 2018. godine u Piškorovcu, međimurskom romskom naselju, prilikom privođenja, izveli oštećenika pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu.

Nakon toga su ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila gdje je oštećenika 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu, i to razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu.

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu rekao oštećeniku neka ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi.

Ne propustite: