PODIGNUTA OPTUŽNICA Mladić autom usmrtio pješaka, ali je nastavio voziti sve dok se nije prevrnuo

Mladić se tereti zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći

Auto se nije zaustavio nakon što je pokosio pješaka, već nakon što se zabio u znak // Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL (preuzeto s Međimurskih novina)

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv 25-godišnjaka sa šireg područja Općine Nedelišće zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Tereti se da je 9. studenog 2018. kod mjesta Kuršanec upravljao osobnim automobilom brzinom većom od 120 kilometara na sat, koja nije bila prilagođena smanjenoj vidljivosti u vožnji noću, zbog čega nije na vrijeme uočio pješaka (40) iz Kuršanca koji se kretao kolnikom, pa je prednjim dijelom automobila udario u njega i odbacio ga izvan kolnika, a pješak je pritom zadobio opsežne teške ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Okrivljenog 25-godišnjaka tereti se da nakon prometne nesreće nije pružio nikakvu pomoć ozlijeđenom pješaku, već je bez zaustavljanja vozila napustio mjesto nesreće.

Nastavio je voziti, ali ne daleko, prošao je svega 200-tinjak metara dalje gdje je udario u prometni znak te se prevrnuo autom.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,67 promila, a autu je istekla prometna dozvola.

Ne propustite: