Nedjelja, 29. siječnja 2023.

PODIGNUTA OPTUŽNICA Pretukli ga na mrtvo ime i ukrali mu 600.000 kuna, nesretnik je preminuo u bolnici

Napadnuti Horvat je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća od čega je preminuo

Preporučujemo

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 21. prosinca, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina i državljanina Hrvatske i Bosne i Hercegovine (32) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva.

Terete se da su su 1. studenog 2019. u Selniku kraj Ludbrega, zajednički i prema prethodnom dogovoru s još dvije osobe, u namjeri da se domognu veće količine novca u kući nesretnog Josipa Horvata (61), osobnim automobilom kojeg je u tu svrhu unajmio i njime upravljao upravljao 23-godišnjak, parkirali se ispred Horvatove kuće gdje je 23-godišnjak ostao u vozilu pazeći da netko ne naiđe i spreman da se vozilom mogu brzo udaljiti, dok su 32-godišnjak i ostala dvojica otišli do kuće.

Terete se da su se lažno predstavili Horvatu kao djelatnici policije i tako ishodili da ih pusti u kuću te zatražili da im preda novac, a potom mu rukama i nogama zadali brojne snažne udarce u glavu.

Nesretni Horvat im je u strahu za svoj život predao čak 600.000 kuna, koji su oni uzeli i velikom brzinom vozila se udaljili s mjesta događaja.

Napadnuti Horvat je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća od čega je preminuo 29. siječnja 2020.

Ubojice se nalaze u istražnom zatvoru te je u optužnici predloženo da im se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 32-godišnjaku i zbog opasnosti od bijega.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti