Srijeda, 22. ožujka 2023.

Podignuta optužnica protiv mladog razbojničkog para, 85-godišnjoj ženi ispred crkve ukrali torbicu i slomili joj ruku

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetništva i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu nedavno je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (2003. i 1996.) zbog počinjenih kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a.

Okrivljenu 19-godišnjakinju i okrivljenog 26-godišnjaka tereti se da su 8. listopada 2022. oko 18.15 sati, u dvorištu ispred crkve u Varaždinu, prema prethodnom dogovoru, prišli s leđa 85-godišnjakinji.

Dok je 26-godišnjak pazio da netko ne naiđe, okrivljena 19-godišnjakinja snažnim je potezanjem nesretnici pokušala istrgnuti torbicu iz ruke, pri čemu je oštećenica pala na tlo.

Okrivljena 19-godišnjakinja ju je nastavila snažno potezati i uspjela joj je uzeti torbicu s novcem i drugim predmetima nakon čega je oboje okrivljenika pobjegla, a oštećena 85-godišnjakinja je zadobila tešku ozljedu, točnije prijelom nadlaktice.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetništva i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti