Subota, 21. svibnja 2022.

Podignuta optužnica protiv prometnika i skretničara zbog iskakanja putničkog vlaka iz tračnica

U trenutku nesreće u vlaku je bilo nekoliko putnika i djelatnika HŽ-a, ali nitko nije ozlijeđen. Prometniku i skretničaru prijeti zatvorska kazna

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nedavno, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Općinskim sudom optužnicu protiv dvojice 50 i 53-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

Optužnicom se okrivljenog 50-godišnjeg prometnika vlakova i okrivljenog 53-godišnjeg skretničara tereti da su 28. rujna 2020. u Čakovcu kod preusmjeravanja putničkog vlaka prilikom ulaska u željeznički kolodvor postupili protivno propisima o upravljanju željezničkim prometom i neoprezno rukovali skretnicom.

Zbog toga je došlo do promjene skretnice u trenutku kada se vlak nalazio na skretnici pa se jedan dio kompozicije nastavio kretati po jednom, a drugi dio po drugom kolosijeku, nakon čega je kompozicija iskočila iz tračnica.

Na pruzi i na vlaku je nastala šteta veća od 830.000 kuna.

U trenutku nesreće u vlaku je bilo nekoliko putnika i djelatnika HŽ-a, ali nitko nije ozlijeđen. Prometniku i skretničaru prijeti zatvorska kazna.

- Advertisement -

Najnovije objave