PODJELA U HNS-U ZBOG HDZ-A Vrdoljak dao ostavku na mjesto predsjednika, mijenja ga Štromar

Nakon duge rasprave je postalo očito da će se stranka podijeliti i odlučio sam predložiti predsjedništvu da ne ide u Vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam iskrenu namjeru izvući Hrvatsku iz političkih rovova, ali odluka da se dijeli stranka nema cijenu, povlačim se sa svih funkcija. Ne ulazim u Vladu – rekao je Vrdoljak nakon burne sjednice u sjedištu HNS-a.

Predrag Štromar // Foto: stromar.hr
Predrag Štromar // Foto: stromar.hr

Ivan Vrdoljak podnio je ostavku na mjesto predsjednika HNS-a!

Dogodilo se to sinoć nakon što je stranka odlučila da ipak neće ući u koaliciju s HDZ-om te na taj način spasiti Vladu Andreja Plenkovića.

– Nakon duge rasprave je postalo očito da će se stranka podijeliti i odlučio sam predložiti predsjedništvu da ne ide u Vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam iskrenu namjeru izvući Hrvatsku iz političkih rovova, ali odluka da se dijeli stranka nema cijenu, povlačim se sa svih funkcija. Ne ulazim u Vladu – rekao je Vrdoljak.

Do izbora novog predsjednika HNS će voditi njegov zamjenik Predrag Štromar, šef HNS-a Varaždinske županije, a koji je prije nekoliko dana izgubio izbore za župana od Radimira Čačića.

Ivan Vrdoljak // Foto: Facebook Ivan Vrdoljak
Ivan Vrdoljak // Foto: Facebook Ivan Vrdoljak
Ne propustite: