6.9 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

Podmetnuo je dva požara, pokušao se sakriti, ali ga je policija pronašla

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Preporučujemo

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tereti se da je na sam Uskrs oko 2.30 sati, s namjerom ustrajnosti izazivanja požara, a zanemarujući činjenicu da takvom općeopasnom radnjom dovodi u opasnost imovinu većeg opsega, u Zaprešiću, u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, otvorenim plamenom izazvao požar unutar plastičnih kontejnera trgovačkog društva, koji su tom prilikom u potpunosti izgorjeli.

Požar se potom proširio na limeni kiosk uslijed čega su unutrašnjost kioska i artikli koji su se u njemu nalazili djelomično izgorjeli, a požar je zahvatio i uzrokovao djelomično sagorijevanje dva stupa električne energije i telekomunikacije, kao i jednu plastičnu kantu za otpad.

Nakon izazivanja požara, osumnjičeni se sakrio u napušteni objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini gdje se i skrivao otprilike pola sata, dok su za to vrijeme vatrogasci zaustavili daljnje širenje podmetnutog požara.

Potom je, sumnja se, oko 3.50 sati izašao iz napuštenog objekta i došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici da bi i tamo otvorenim plamenom izazvao požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. U tom su požaru izgorjela invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža. Tijekom širenja požara i pod utjecajem djelovanja topline zapalila su se aluminijska i metalna vrata te su nastala oštećenja u vidu taljenja metala i začađenja sanitarnih prostorija dok su oštećene i staklene stijenke vrata poljoprivredne ljekarne. Oštećenja su nastala i na aparatu za kavu.

Osumnjičeni se nakon izazivanja tog požara udaljio s mjesta događaja gdje su ga policijski službenici uočili, a budući da je svojim izgledom odavao sumnju da je riječ o osobi koja se može dovesti u vezu s tim događajima, priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta je zasad neutvrđena, cijeni se većom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najnovije objave