PODRAVCI VELIKOG SRCA Gradsko društvo Crvenog križa zaprimilo i podijelilo brojne donacije povodom nadolazećih blagdana

U koprivničkoj Socijalnoj samoposluzi svakodnevno se održavaju podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama korisnicima koji su neizmjerno zahvalni i sretni jer su im sugrađani uljepšali predstojeće blagdane.

Foto: GDCK Koprivnica

Brojne donacije velikodušnih Koprivničanki i Koprivničanaca stigle su u prosincu na adresu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. U koprivničkoj Socijalnoj samoposluzi svakodnevno se održavaju podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama korisnicima koji su neizmjerno zahvalni i sretni jer su im sugrađani uljepšali predstojeće blagdane.

U Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj djelatnici su donirali 170 kilograma namirnica i 65 komada higijenskih potrepština, a u sklopu projekta Mali humanitarko učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec prikupili su 140 kilograma hrane i 85 komada higijene.

Iz Osnovne škole Fran Koncelak Drnje dopremili su 80 kilograma hrane i 53 komada higijene, dok su u COOR Podravsko sunce prikupili 70 kilograma živežnih namirnica i 22 komada higijene, a stiglo je i 15 kilograma namirnica iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica čiji su učenici izradili i prigodne čestitke.

Truda su si dali i organizirali prikupljanje i u Osnovnoj školi Đuro Ester Koprivnica te prikupili 357 kilograma prehrambenih namirnica i pet komada higijenskih potrepština, a učenici i djelatnici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca prikupili su više od 50 kilograma raznih namirnica i podijelili potrebitim mještanima općine Đelekovec.

Široke ruke bila je i Podravka koja je donirala 360 kilograma svojih proizvoda.

Grad Koprivnica kupio je 140 paketa prehrambenih namirnica i higijene koji su podijeljeni sugrađanima u potrebi, a iz vlastitih sredstava GDCK Koprivnica kupilo je 204 paketa koje su predsjednici Općinskih društava Crvenog križa, uz pomoć volontera, podijelili u svih 11 općina mještanima slabijeg imovinskog stanja.

Iz programa FEAD (Fond europske pomoći za najpotrebitije) stiglo je 1600 kilograma neretvanskih mandarina koje su podijeljene korisnicima Pučke kuhinje, Socijalne samoposluge i po svim općinama s područja djelovanja GDCK Koprivnica.

U Socijalnoj samoposluzi, u prosincu je podijeljeno 96 paketa s prehrambenim namirnicama i higijenom, a do kraja godine održat će se još tri podjele tako da će korisnici Socijalne samoposluge dobiti više od 130 paketa.

U trgovačkom centru Supernova u subotu je održana akcija prikupljanja donacija. Ukupno je prikupljeno 110 kilograma raznih prehrambenih namirnica i 10  komada higijenskih potrepština.

“Hvala svima koji se u ovo predblagdansko doba sjete onih potrebitih te im žele uljepšati blagdane”, poručili su iz GDCK Koprivnica.

Izvor: GDCK KC

Ne propustite: