PODRUČNA ŠKOLA BAKOVČICA Učenici saznali kako biti sigurni u prometu

U Područnoj je školi Bakovčica kroz slikovnicu o sigurnosti u prometu i knjizi o poštanskim markama održano zanimljivo predavanje za djecu od 1. do 4. razreda.

Foto: PŠ Bakovčica

Policijska je djelatnica odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u suradnji s Hrvatskom poštom i Filatelističkim društvom Koprivnica jučer, u utorak, zainteresirala učenike od 1. do 4. razreda Područne škole Bakovčica edukativnim predavanjem.

Kroz slikovnicu “Sigurnost u prometu” djeca su upoznata sa sigurnim prelaženjem preko ceste, čemu služe zebra i semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, zbog čega je važno koristiti sigurnosni pojas i autosjedalicu, kao i reflektirajuće materijale (prsluk, trake ili krijesnice), te čemu služi zaštitna kaciga.

“Kroz knjigu ‘Otkrivamo poštanske marke’ učenici su upoznati s poštanskim markicama, izgledom razglednica, kuverti, kao i važnosti adresiranja”, navode iz Područne škole Bakovčica.

Gospođa Ivanka je na kraju edukacije djeci uručila preventivni materijal Hrvatske pošte i Policijske uprave.

Učitelj Radovan je zahvalio gospođi Ivanki i istaknuo dugogodišnju suradnju PŠ Bakovčica i policijske postaje napomenuvši da su u prosincu prošle godine zajednički okitili božićno drvce policijske postaje.

Ne propustite: