POHVALILI SU SE ‘Otkupili smo televizijska prava, Vatrene na Euru ćemo gledati na HRT-u’

UEFA je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Slavlje Vatrenih // Foto: Hrvatski nogometni savez
Slavlje Vatrenih // Foto: Hrvatski nogometni savez

Hrvatska radiotelevizija objavila je danas, u četvrtak, na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je nakon višemjesečnih pregovora uspjela osigurati prava za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine na kojem će nastupiti i naši Vatreni.

“Od početka nadmetanja za prava emitiranja, HRT je čvrsto odlučio kako će se do kraja boriti za prijenose ovog nogometnog festivala i u svom naumu je uspio. Riječ je o ukupno 51 utakmici što naravno uključuje i dvoboje hrvatske nogometne reprezentacije”, ističu s HRT-a.

UEFA je odlučila kako će se prvenstvo održati od 12. lipnja do 12. srpnja po cijeloj Europi kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Prvi put u povijesti 24 reprezentacije igrat će u 12 država.

Format će ostati isti kao i na prethodnom Euru u Francuskoj. Bit će formirano šest grupa u kojima će igrati po četiri reprezentacije. Prolazak u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

“Svi ljubitelji nogometa i hrvatskog sporta uz naše male ekrane trebaju biti već ove subote, 30. studenog, kada ćemo na Prvom programu od 18 sati iz Bukurešta prenositi svečanu ceremoniju izvlačenja ždrijeba. Vatreni se nalaze u drugoj jakosnoj skupini zajedno sa Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom”, pohvalili su se s HRT-a.

Dodaju kako su nebrojeno puta dosad pokazali kako su u mogućnosti ostvariti najveće i najsloženije projekte.

“Spremni smo i s ovog natjecanja svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima najtemeljitije prenijeti sve utakmice, uz prijenose pripremamo i studijske emisije u kojima će se naći popratne vijesti te aktualnosti s terena, dakako uz poseban naglasak na hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ovime se nakon veličanstvenog uspjeha u Rusiji nastavlja HRT-ov kontinuitet praćenja hrvatske nogometne reprezentacije na najvećim natjecanjima jer osim novoostvarenih prava na Euro 2020 već su ranije otkupljena prava za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Nakon povratka NBA-a na ekrane HRT-a ovo je drugi veliki uspjeh našeg vodstva unutar mjesec dana za što veće zadovoljstvo gledatelja naše javne televizije”, zaključili su oni.

Podsjetimo, kvalifikacijske utakmice za Euro smo gledali na Novoj TV jer HRT nije imao prava na prijenos tih utakmica. Sportklub je, naime, otkupio prava prijenosa kvalifikacija za Euro 2020. godine te su utakmice hrvatske reprezentacije prodali Novoj TV.

HRT se uspio sada izboriti i otkupiti prava i tako ćemo Vatrene ponovno gledati na javnoj televiziji.

Ne propustite: