POJAČAN NADZOR Evo koga ovih dana posebno nadgledaju Porezna i Carina

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 18. do 24. srpnja.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jadransku obalu i otoke.

Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:
– taksi služba,
– priprema i usluživanja pića,
– frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 18. do 24. srpnja.

Suvremene metode i tehnike omogućavaju dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika. Ovlašteni službenici navedenih Uprava osim pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.

Navedenim postupcima se putem web aplikacije “Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Svi građani, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost mogu prijaviti sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem e-maila javnost@carina.hr.

Ne propustite: