POJAČAN NADZOR Evo koga sad nadziru Porezna i Carina

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 4. do 10.srpnja.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske.

Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:
– trgovine na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama,
– ostalog kopnenog prijevoza putnika, d.n.,
– odmarališta i slični objekti za kraći odmor.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 4. do 10.srpnja.

Ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa.

Navedenim postupcima se putem web aplikacije “Fiskalizacija” na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Svi građani, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, mogu prijaviti sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr.

Ne propustite: