POJAČAN NADZOR POREZNE I CARINE Cilj akcije je sprječavanje sive ekonomije i zaštita državnog proračuna

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se od 5. do 11. rujna.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Cilj pojačanog nadzora je sprječavanje sive ekonomije i zaštita Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

– ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.,
– pripreme i usluživanja pića i
– frizerski saloni i saloni za uljepšavanje.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se od 5. do 11. rujna.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava

Provode se postupci praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije “Fiskalizacija” na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Svi građani, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost mogu prijaviti sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr .

Ne propustite: